Region

Nikolić zatražio hitan izvještaj

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je od ministra odbrane Bratislava Gašića i načelnika generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića u najbržem roku kompletan izvještaj o okolnostima pada helikoptera u kojem je poginulo sedam osoba.

Nikolić je izjavio da je cijela nacija u šoku i ukazao da se mora sačuvati pribranost i rasvijetliti sve okolnosti koje su dovele do tragedije.

“Jedino istina i iznošenje činjenica mogu razvejati svaki tračak sumnje i očuvati kredibilitet institucije od najvećeg poverenja među građanima Srbije”, rekao je Nikolić i naglasio da je potrebna kontinuirana briga o porodicama stradalih.

On je naglasio da se jedno humano i veličanstveno djelo pretvorilo u tragediju koja potresa čitav region i njene razmjere su veće nego što bilo ko u ovom trenutku može da sagleda.

Ministar Gašić je izvijestio predsjednika Nikolića o podacima o nesreći kojima vojska raspolaže u ovom trenutku i naglasio da će izvještaj Komisije biti jasan i nedvosmislen kako bi se otklonile sve sumnje i sačuvala sloga u vojsci, koja je izložena brojnim napadima.

On je istakao da će porodice biti obezbijeđene u skladu sa zakonom. 

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog