Region

Josipović: Uklanjanje Titove biste nosi određenu političku poruku

Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović komentarisao je u subotu uklanjanje biste nekadašnjeg jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita iz Kancelarije predsjednice Republike Hrvatske na Pantovčaku, ocijenivši kako taj potez predsjednice Kolinde Grabar Kitarović nosi određenu političku poruku.

"Vi znate da ja mislim drugačije. Uvijek sam govorio da dok sam ja predsjednik, ta bista iz raznih razloga neće iz Kancelarije. Gospođa predsjednica misli drugačije, to nosi određenu političku poruku i mislim da su je svi razumijeli", izjavio je Josipović novinarima na oblježavanju Dana narcisa, na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Upitan da komentariše poteze predsjednice Grabar Kitarović, Josipović je odgovorio kako ih ne bi komentarisao jer je ona tek započela svoj mandat.

"Ona vodi svoju Kancelariju i obavlja dužnost kako misli da je najbolje, i biće pod sudom javnosti kao što sam bio i ja. Prerano je, tek je započela svoj mandat. Pustimo gospođu Grabar Kitarović da u miru postavi Kancelariju, svoju djelatnost i da učini sve što misli da je najbolje", rekao je Josipović.

Ponovio je kako ostaje pri svojoj ranijoj izjavi da ostaje u politici te istaknuo kako je tek mjesec dana prošlo od kada je otišao s predsjedničke dužnosti.

"Postoje različiti načini bavljenja politikom, a ja ću izabrati pravi, najbolji način za mene i za one koji dijele moj svjetonazor. Rekao bih da ste malo nestrpljivi. Pa ja tek mjesec dana nisam predsjednik, dajte mi malo vremena", rekao je Josipović novinarima. 

izvor: Fena

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog