Region

Potvrđena optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg šefa Državne bezbjednosti /DB/ Radomira Markovića, nekadašnjeg šef beogradskog centra DB-a Milana Radonjića, kao i bivših pripadnika tajne službe Ratka Romića i Miroslava Kuraka okrivljenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Markoviću je optužnicom stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela teško ubistvo u podstrekavanju, dok je Milanu Radonjiću, Miroslavu Kuraku i Ratku Romiću na teret stavljeno izvršenje krivičnog djela teško ubistvo. Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je u obrazloženju odluke kojom je potvrđena navedena optužnica, dao dovoljno jasne i argumentovane razloge da ima dovoljno dokaza da se osnovana sumnja da su okrivljeni učinili krivična djela podigne na nivo opravdane sumnje, a što je neophodan uslov za podizanje optužnice.

Iz Apelacionog suda navodi se da će ocjena svakog pojedinačnog dokaza po kvalitetu biti stvar Vijeća pred kojim se drži glavni pretres, a koje će dokaze ispitati pojedinačno i u vezi sa ostalim dokazima koji će biti izvedeni na glavnom pretresu.

Rješenjem Apelacionog suda u Beogradu potvrđeno je prvostepeno rješenje od 6. marta, kojim je protiv okrivljenih Milana Radonjića i Ratka Romića produžen pritvor za još 30 dana.

Ćuruvija je ubijen na Vaskrs, 11. aprila 1999. godine, tokom NATO bombardovanja Jugoslavije.

Izvor: Nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog