Vijesti

Brutalno pretučen vlasnik "Šika"

Siniša Petreš, vlasnik mesne industrije "Šik", jedva je izvukao živu glavu u napadu koji je preživio prošle nedjelje u jednom lokalu u blizini svoje kuće u Trnu.

Kako nam je ispričao, njega su petorica momaka koje ranije nikad nije vidio bez ikakvog razloga brutalno pretukla, te su mu nanijeli teške povrede zbog kojih je, kako kaže, sedmicu dana bio prikovan za krevet.

Prema njegovim riječima, kada je sjeo u lokal, naručio je piće i surfao internetom preko telefona ne obraćajući pažnju na ostale goste.

Ispričao je da se, kad je u jednom momentu pored njega pala čaša, nije osvrtao jer je mislio da se to slučajno desilo, ali je ubrzo pogođen drugom čašom koja je došla iz pravca petorice momaka koji su ga pomno gledali.

"Kad sam se okrenuo prema njima, jasno se vidjelo da me provociraju, ali nisam reagovao već sam pošao da izađem iz kafane. Tada mi je jedan od njih prišao, zaustavio me i pitao jesam li ja vlasnik 'Šika'. Rekao sam da jesam, a on me istog momenta udario šakom. Krenuo sam da bježim po kafani, ali su se potjeri priključila i ostala četvorica. Oborili su me i tukli i nogama i rukama po cijelom tijelu, a bacali su i flaše na mene", kaže Petreš.

Kako je rekao, batinanje je prestalo onog momenta kad je jedna djevojka u kafani uzviknula da dolazi policija, nakon čega su sva petorica pobjegla, ostavivši ga u lokvi krvi.

Motiv napada mu je nepoznat, mada sumnja na, kako je rekao, hercegovački uvozni lobi.

"Ne znam momke i nikad ih nisam vidio, ali ipak i pored svega što su mi uradili ja im opraštam. Volio bih samo da se otkrije motiv ovog napada. Nedavno sam preuzeo jedan objekat u Glamočanima od kompanije 'Lijanović', a od samog početka tu imam razne probleme da pokrenem proizvodnju, pa je možda sve ovo u vezi s tim", rekao je Petreš.

Kako smo saznali, objekat u kojem je izvršen napad je bio obezbijeđen video-nadzorom, a snimci su izuzeti u svrhu otkrivanja nasilnika.

Iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka juče nismo uspjeli dobiti informacije o tome da li su otkriveni počinioci ovog napada, kao i dokle se došlo u rasvjetljavanju ovog slučaja.

Izvor: nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog