Vijesti

Klubovi poslanika SNSD-a i DNS-a i danas napustili sjednicu Predstavničkog doma

Poslanici SNSD-a i DNS-a napustili su i današnju sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, nakon što ni ovaj put nije podržan njihov zahtjev da u dnevni red bude uvršten prijedlog za razrješenje dužnosti predsjedavajućeg ovog doma , Šefika Džaferovića.

Zahtjev za razrješenje dužnosti Džaferovića iznio je zamjenik predsjedavajućeg Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Lazar Prodanović.

U više navrata do sada Klub poslanika SNSD-a tražio je parlamentarnu raspravu o Džaferovićevoj ratnoj ulozi, ističući da postoje ozbiljne optužbe na njegov račun, proistekle  iz obimne dokumentacije koju je Tužilaštvu BiH dostavio donedavni potpredsjednik Federacije BiH,  Mirsad Kebo.

Iz dostavljene dokumentacije, rečeno je, proizlazi ozbiljno izražena sumnja da Džaferović tokom rata nije spriječio niti procesuirao ratne zločine nad Srbima u BiH.

Klub poslanika SNSD-a odlučan je da istraje u svojim zahtjevima i demokratskom pravu da ne prisustvuje sjedinicama kojima predsjedava Džaferović i dok je on u Kolegijumu Predstavničkog doma.

Predstavnički dom danas bi trebalo da raspravlja o zahtjevu za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o javnom RTV sistemu BiH, kojim bi za pola godine bila produžena naplata RTV takse putem telekom operatera.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog