Svijet

Kompanija Starbaks plaća školovanje svojim zaposlenima

Najpoznatiji svjetski lanac kafe, američka kompanija Starbaks odlučila je plaćati 4-godišnje školovanje svojim zaposlenima.

Iz kompanije Starbaks su najavili da će svojim stalnim zaposlenicima i onima koji su tu prijavljeni na skraćeno radno vrijeme platiti 4-godišnje školovanje na Arizona State univerzitetu, piše Forbs.

Starbaks je još prije deset mjeseci započeo program vrijedan preko 250 miliona dolara kojim je najavio finasiranje dvogodišnjeg studija za svoje uposlenike, a sada je taj period produžen za još dvije godine. Zaposlenici Starbaksa moraju aplicirati i biti primljeni na univerzitet, baš kao i svi drugi studenti, a ova kompanija će snositi troškove njihovog školovanja.

Portparol Starbaksa Lorel Harper je rekla kako se ovom programu dosad priključilo već 2.000 Starbaks zaposlenika, a kompanija očekuje da će taj broj do 2025. godine iznositi 25.000.

"Školujući svoje radnike, dajemo im alat za doživotni poslovni uspjeh. Јačamo kao nacija kad što više ljudi ima priliku za uspjeh", kaže direktor Starbaksa Hauard Šulc za Vol Strit Žurnal.

Starbaks takođe u naredne tri godine provodi i program "Oportunity Јut" dajući priliku za zaposlenje mladima od 16 do 24 godine koji nisu zaposleni i ne školuju se.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog