Region

NATO ostajen posvećen politici ''otvorenih vrata''

NATO ostaje posvećen politici "otvorenih vrata", poručeno je na otvaranju bezbjednosnog foruma u Budvi i ocijenjeno da na Balkanu, kada je riječ o bezbjednost, nema i ne može biti opuštanja.

Premijer Crne Gore Milo Đukanović naglasio je značaj održavanja bezbjednosnog foruma u Budvi u svjetlu evroatlantskih integracija Crne Gore. 

"Ovo je veliki trenutak za Crnu Goru u iščekivanju poziva za članstvo", rekao je Đukanović, ukazujući na bezbjednosne rizike koji se dešavaju globalno, ali i u regionu. 

On je podsjetio na posljednja dešavanja u Makedoniji, navodeći da nema i ne može biti opuštanja kada je riječ o bezbjednosti na Balkanu. 

"Bezbjednosne prijetnje, gdje god da su, naš su zajednički problem i mogu se rješavati samo udruženim snagama", istakao je Đukanović. 

On je rekao da država kao što je Crna Gora može biti sigurna samo kao članica evroatlantskih struktura. 

"Odluka o pozivu Crne Gore u članstvo za našu državu ima bi civilizacijski i istorijski značaj", rekao je Đukanović. 

On smatra da bezbjednosna slika Evrope ne bi bila potpuna bez pune integracije regiona u evropske i evroatlantske institucije. 

Pomoćnik generalnog sekretara NATO za javnu diplomatiju Ted Vajtsajd ukazao je na značaj održavanja foruma u Crnoj Gori za region.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog