Vijesti

Danas bez ročišta Dodik - Bosić

U banjalučkom Osnovnom sudu danas nije bilo nastavka pripremnog ročišta u tužbi Milorada Dodika protiv Mladena Bosića zbog klevete, jer je Dodikov pravni zastupnik Goran Bubić ranije zatražio odlaganje. Bubiću, koji zastupa Dodika treba dodatno vrijeme da se upozna s opširnom dokumentacijom koju je u prethodna dva ročišta dostavio Bosić.

Pripremno ročište je počelo 8. aprila ove godine..

Bosić, koji je predsjednik SDS-a, tokom dva pripremna ročišta iznio je i dostavio dokaze da je Milorad Dodik ukrao ili omogućio krađu milionskih sredstava, koja su pripadala građanima Republike Srpske.

Među dostavljenim dokazima nalazi se i dokumentacija o poslovanju Dodika još iz perioda rata što ukazuje na ratno profiterstvo.

Dokaze o aferama kao što su "Birač"(Energolinija), Bobar banka, preduzeće "Nikola Tesla", "Fruit-eko" , RK "Boska"..., Bosić je već dostavio sudu, kao i imovinske kartone Milorada Dodika, gdje se vidi nesrazmjer s njegovim primanjima i imovinom... Ove afere su posredno i neposredno povezane s ulogom Milorada Dodika, bilo u funkciji predsjednika vlade Republike Srpske, predsjednika Kreditnog odbora IRB-a i predsjednika Srpske.

Osnov Milorada Dodika za tužbu je ranija Bosićeva konstatacija da je "Milorad Dodik, čovjek koji je sve slagao u vezi s referendumom o otcjepljenju Republike Srpske, vraćanju nadležnosti u pravosuđu s nivoa BiH, reviziji privatizacije, obračunu s kriminalnom i koji je ukrao milionske iznose, za nekoga može reći da je lažov".

Predsjednik SDS-a je ovo rekao reagirajući na prethodne Dodikove navode da je "Bosić patološki lažov“.

Dodik je inače Bosića tužio zbog dijela rečenice da je ukrao "milionske iznose", a očito se složio s dijelom rečenice u kojoj se kaže da je "Milorad Dodik, čovjek koji je sve slagao u vezi s referendumom o otcjepljenju Republike Srpske, vraćanju nadležnosti u pravosuđu s nivoa BiH, reviziji privatizacije, obračunu s kriminalnom..."

Dodik u tužbi traži da mu se za duševnu bol isplati 10 hiljada KM.

Izvor: rtvbn

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog