Vijesti

Banjac prelazi kod Stevandića i Dunjića, ime četvrtog "preletača" nepoznato

Kako saznajemo, Banjac će ubuduće da djeluje u okviru Kluba nezavisnih poslanika koji će, zajedno s njim, da oforme bivši SDS-ovci Nenad Stevandić i Slavko Dunjić, dok će ime četvrtog poslanika poznato u utorak. Darko Banjac ne želi ništa da komentariše.

U kratkom telefonskom razgovoru poručio je da će sve biti jasnije u utorak. Slavko Dunjić potvrđuje da će inicijativu o formiranju novog kluba u Skupštini da podnesu već naredne sedmice, na redovnom zasjedanju.

“Imamo poslaničku grupu s tim da smo u prilici da objavimo u utorak i Poslanički klub i sva njihova imena. Jedino što, za sad, mogu reći jeste da sam sigurno ja u tome klubu”, rekao je Slavko Dunjić, nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini RS.

To što ih od izbora napušta treći poslanik u sadašnjem skupštinskom sazivu – u SDS-u nisu iznenađeni, kažu da se moglo naslutiti.

Banjac je, prije odluke o napuštanju, razgovarao sa pojedincima iz vrha SDS-a. Rekao im je da će i ubuduće da podržava promjene, ali da neće djelovati u okviru bilo koje stranke pa ni SDS-a, a da kad mu istekne mandat više ne želi da se bavi politikom. Dok se to ne desi, Banjčeve dojučerašnje kolege iz skupštinskih klupa nadaju se da ipak neće da zloupotrebi mandat koji je dobio dok je bio njihov član.

“Smatram da mandat poslanika pripada stranci i da pripada listi na kojoj je izabran. Smatram da se u tom pravcu mora mijenjati i Izborni zakon BiH i svaki ostali komentar je suvišan i samo znam da je vrh stranke razgovarao sa kolegom Banjcem i da je tražio riješenje a šta su dogovorili vjerujte da ne znam”, rekao je Miladin Stanić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS.

Trojka koja novi klub nezavisnih poslanika u šali već naziva “Samostalni srpski klub” očekuje i četvrtu pridošlicu. To bi lako mogao da bude Ilija Stevančević iz Penzionerske stranke, koji je u Narodnu skupštinu takođe ušao na listi SDS-a. Kako saznajemo, nezavisni odbornici u pregovorima su sa još jednim nezadovoljnim SDS-ovcem iz skupštine ali o detaljima ne žele da pričaju. Otvaraju, kažu, vrata za svakoga ko želi da im se priključi. 

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog