Svijet

Grčka: Banke zatvorene na sedam, berza na 9 dana

Grčka berza biće zatvorena do 7. jula, dan nakon što je predviđeno da banke budu otvorene nakon jednonedjeljne pauze, saopšteno je iz Atinske berze.

Saopštenje dolazi nekoliko sati nakon što je Atina izdala dekret o zatvaranju banaka do 6. jula, dan nakon referenduma kojeg je za 5. jula sazvao premijer Grčke Aleksis Cipras, prenosi agencija Frans pres.

Građani na referendumu treba da se izjasne da li su za ili protiv prihvatanja najnovijeg prijedloga međunarodnih kreditora.

U Grčkoj je jutros objavljeno da će banke u toj zemlji biti zatvorene u narednih nedhelju dana, kao i da Grci dnevno sa bankomata mogu da podignu 60 evra, pošto je zabrinuto stanovništvo ispraznilo bankomate u dramatičnom eskalaciji krize između zvanične Atine i stranih povjerilaca u vezi s grčkim dugom.

Banke će biti zatvorene do 6. jula, dan poslije raspisanog referenduma, a limit od 60 evra na bankomatima se ne odnosi na strane turiste koji će biti izuzeti od ograničenja, objavljeno je u službenom glasilu grčke vlade.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog