Region

Vučić: Predstavljaću Srbiju u Srebrenici 11. jula

Premijer Srbije Aleksandar Vučić predstavljaće Srbiju u Srebrenici 11. jula, odlučila je, jednoglasno, Vlada Srbije na sjednici.

Odluku je saopštio premijer na konferenciji za novinare, na kojoj je istakao da je Srbija spremna na pomirenje, ali ne i na poniženje.

Na pitanje da li postoje neki uslovi potrebni za njegov odlazak u Srebrenicu, Vučić je sinoć rekao da njega nikakvi bezbjednosni uslovi ne zanimaju, ako je neko mislio na te uslove.

"Mene bezbjednosni uslovi ne zanimaju. Bitno mi je šta o tome misle Ćamil Duraković, Majke Srebrenice i bošnjački član Predsedništva BiH", rekao je Vučić, uz opasku da će, naravno, organizatorima biti teško da pripreme njegovu posjetu s obzirom na sve što je izrečeno ovih dana i sve što se događalo.  

Pozivam Izetbegovića da posetimo srpska stratišta

Vučić je pozvao bošnjačkog lidera Bakira Izetbegovića da zajedno, "bilo kad", posjete srpska stratišta. "Države bivše Jugoslavije u svom sukobu stvorile su naciju veću od svih naših nacija zajedno - naciju besmislenih žrtava", rekao je Vučić na pres konferenciji. On je rekao da Srbija priznaje da su pojedinci sa imenom i prezimenom činili zločine, i da je to najbolja moguća poruka pomirenja. "Svaki zločinac ima ime i prezime, i u Kravici, i Bratuncu, i u Srebrenici, i u Jasenovcu i Jadovnu, i na svakom drugom mjestu, i nema kolektivne krivice ni Srba, ni Hrvata, ni Bošnjaka", rekao je premijer.

Izvor: Tanjug

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog