Vijesti

Institucije Srpske ne sprovode presude u korist ratnih vojnih invalida? (FOTO)

Rajić Vid, ratni vojni invalid iz Laktaša, kako kaže, ima pravosnažnu presudu Okružnog suda u Banjaluci koju niko neće da izvrši. On je stopostotni invalid sa odavno izgubljenom radnom sposobnošću i trenutno prima samo 27 KM naknade mjesečno, umjesto 800-1800 KM, koliko po zakonu primaju RVI prve kategorije.

“Obraćao sam se svim institucijama u Republici Srpskoj, od Ustavnog suda imam odluku o dopustivosti i meritumu, išao sam čak i do Strazbura, a i oni su presudili u moju korist i to da presuda Okružnog suda mora biti izvršena i dopuštena od trenutka pravosnažnosti presude, 2008. godine “, rekao je Rajić.

Ova presuda je objavljena i u Službenom glasniku BiH, još prije 5 godina.

“Član 83. Zakona o penzijskoj i invalidskoj zaštiti (prečišćeni tekst) mi je dao to pravo, sudovi su presudili, ali do dan danas izvršenja ove presude nema” ističe Rajić.

On je u izjavi za naš portal istakao da je zaista očajan i da više ne zna šta da radi. Sve što je bilo u njegovoj moći je već uradio, a kako kaže, sada ni mediji (koji su u službi vlade) ne žele ni da ga snime i emituju u svom programu. 

Vid moli za pomoć svih nadležnih, da se informišu o njegovom slučaju i napokon riješe ovaj problem koji ga već godinama iscrpljuje i fizički i duhovno. 

Autor: Frontal
 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog