Vijesti

NSRS: Opozicija napustila salu

Kako ATV saznaje, poslanici opozicije su održali obećanje i napustili salu Narodne skupštine tokom izlaganja predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović.

Sjednicu su nastavili da prate iz skupštinskog hola.

Današnju sjednicu poslanici NSRS započeli su raspravom o dnevnom redu, budući da su sa dnevnog reda skinute tačke o genocidu nad Jermenima, zatim prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici i prijedlozi o izradi prostornog plana.

Deklaracija o genocidu NDH-a nad Srbima, koju je prodložila opozicija nije ni bila uvrštena na dnevni red jer nije bila ispoštovana skupštinska procedura, što je odlučeno na kolegiju koji je održan jutros,

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće i Prijedlog zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, kojim su definisane vrste obaveznih osiguranja u saobraćaju.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicionim fondovima.

Poslanici bi trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju invalida, te Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske u periodu 1991 – 1996. godina, na prijedlog predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Izvor: ATV

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog