Vijesti

U Banjaluci počinje Konferencija 20 godina Dejtona

U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci danas u 11 časova počinje Konferencija "20 godina Dejtonskog mirovnog sporazuma - Pogledi" na kojoj će učešće uzeti gotovo 100 političara, ambasadora, analitičara.

Konferencija se održava u organizaciji "Nezavisnih novina" i grada Banjaluke, a u partnerstvu s Ministarstvom spoljnih poslova BiH i Predsjedništvom BiH.

Cilj konferencije "Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma - Pogledi" je da na jednom mjestu okupiti značajne domaće i međunarodne faktore, koji su na uticali na potpisivanje i na kasnije postojanje Dejtonskog sporazuma i da otvoriti dijalog o toj značajnoj temi.

Konferencija je podijeljena na tri panela.

Na prvom panelu "Pogled iznutra" uvodničari će biti visoki domaći političari, dok će na panelu "Pogled iz regiona" riječ uzeti političari i visoki uglednici iz zemalja regiona.

Na trećem panelu "Pogled izvana" govoriće, među ostalim, i predstavnici zemalja potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Završetak Konferencije predviđen je za 15.30 časova, nakon čega će gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović prirediti svečani ručak za učesnike.

Izvor: Nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog