Vijesti

Mektić otkriva – Rješavanje velikih afera povezano sa izborom novog direktora SIPA-e

Napreduju istrage u aferama Bobar banka, Boska, Andrićgrad i Bileća, dok je sa srpskim ministrom policije razgovarano o aferi fondova zdravstva u RS i Srbiji, otkrio je ministar Mektić.

“Vrlo daleko se odmaklo u pojedinim aferama kao što su Bobar banka, Boska, Bileća, pa ako hoćete i Andrićgrad. Ako je sve bilo uredno, onda to moramo podržati, ali ako je neko u sklopu nekog partnerstva, javnog ili privatnog bio miljenik budžeta od milijardu i nešto maraka, onda to mora da se riješi”, kaže Mektić.

On tvrdi da postoje afere koje su teške stotine miliona maraka i da je o nekim razgovarao i sa srpskim ministrom policije Nebojšom Stefanovićem. “Pitao sam ga da li možemo izaći iz afere plaćanja između fondova zdravstvenog osiguranja Srspke i Srbije, da se vidi šta je tu bilo, da li je istina da je na neki način izprovlačeno 700 miliona maraka i da je neko veliki dio uzeo za sebe, tražio sam da provedemo kvalitetnu istragu”, tvrdi Mektić.

On smatra da je rješavanje velikih afera povezano sa izborom novog direktora SIPA BiH, jer je policija servis Tužilaštva, te ukoliko se slučajevi dobro dokumentuju, dobiće i epilog pred sudom.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog