Vijesti

Lokalne banjalučke vlasti pod plaštom korupcije - Tužna priča porodice Mišković

Mihajlo Mišković, borac prve kategorije, i njegova žena Desa, već nekoliko godina vode bitku za svoju kuću i plac sa gdinom Duvnjak Milenkom, koji im stvara velike probleme. Lokalne banjalučke vlasti su se na prvu uključile u rješavanje problema, da bi na kraju skoro u potpunosti odustale, zbog čega porodica Mišković sumnja na "mutne" radnje koje se odvijaju u lokalnoj inspekciji.


"Gospodin Duvnjak Milenko je na svojoj parceli u banjalučkom naselju Šargovac napravio septičku jamu i drenažni otvor, a kada smo mi doselili na naš plac zatekli smo katastrofalnu situaciju. Zemlja se sa njegovog osipala na našu parcelu, a fekalije iz septičke jame su išle pravo u naše dvorište, a samo zemljište i kuća su postali neuslovni za život", izjavila je za naš portal Desa Mišković.

I pored brojnih obećanja, kako kažu, gospodin Duvnjak nije učinio ništa povodom ovog pitanja, a kada su intervenisali kod gradskih vlasti, situacija je počela dodatno da se komplikuje. 

"Na samom početku inspekcija je bila dosta realna, govorili da se te nepravilnosti moraju otkloniti, a tadašnji načelnik za inspekcijeske poslove; Novak Petraš, je bio izričit i rekao da se drenažni kanal koji se izliva na naš plac mora ukloniti. Međutim, nakon toga je počelo zavlačenje, a inspektor Milutin Salamić je na sve načine to opstruisao. Tri puta je dolazio, a nije htio ni da ode da pogleda taj nasip", istakla je gđa Mišković. 

"Salamić je prvo izdao dokument u kojem se kaže da je neophodno da se izradi nasip, a kada ga je Duvnjak nekako izradio (toliko nezainteresovano da situaciju uopšte nije popravio, nego je samo pogoršao), Salamić je u svom dokumentu naveo da je nasip izrađen bez ikakve dokumentacije. Ovu odluku je, vjerovatno nakon nečije intervencije, opovrgnuo samo dva mjeseca kasnije, i za to posjedujemo dokumente koje naše navode potvrđuju", dodala je Miškovićeva.  

Ona je dalje objasnila kako vodi borbu sa lokalnim vlastima koje samo odgovornost prebacuju sa jedne na drugu stranu, da bi na kraju doživjela šok od vodnog inspektora, gđe Vesne Alimpić. 

"Jednom prilikom smo uspjeli doći do načelnika za inspekcijeske poslove, ali on je naravno bio zauzet, pa nas je proslijedio svom pomoćniku. Ovaj je pozvao gđu Vesnu Alimpić, vodnog inspektora da se konsultuje sa njom. Kada smo počelli objašnjavati našu situaciju gđi Alimpić, ona je doslovno vrisnula na mene i rekla: "Dirneš li u Milenka Duvnjaka, napisaću ti prekršajni nalog od 500 KM!" Ja sam na to odgovorila da nemam izbora i da ako želim da ostanem u svojoj kući, moram reagovati. Za 15 dana sam dobila prekršajni nalog od 500 KM", objašnjava Miškovićeva. 

U porodici Mišković niko nije zaposlen, a pored toga imaju i dva studenta u kući. Kaznu su primorani da plate, ali za uništenje njihovog imanja niko do sada nije odgovarao. I kako sada stvari stoje, niko i neće. 

Autor: Frontal

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog