Vijesti

Šta hrvatski mediji pišu o mjerama Srbije?

Većina hrvatskih medija kao glavne vesti na svojim portalima prenose šta je Nebojša Stefanović rekao nakon isteka ultimatuma Beograda za otvaranje granice.

“Jutarnji” je taj tekst naslovio “ISTEKAO VUČIĆEV ULTIMATUM Beograd uveo blokadu granice: 'Ovo je ekonomska agresija, od ovog trenutka hrvatska teretna vozila ne smiju u Srbiju'”

Osim toga, “Jutarnji” piše da je “na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo u ponoć srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da od sada više neće biti dozvoljen ulazak kamionima koji prevoze hrvatsku robu”. 

“Srbija počela blokirati ulazak hrvatske robe, EU apeluje na Milanovića da otvori Bajakovo”, glasi naslovna vijest na “Večernjem. 

Oni ističu Stefanovićevu izjavu da “Hrvatska nije udovoljila zahtjevima za otvaranjem granice te da se ponaša neodgovorno”. 

Portal „24 sata“ piše „s obzirom na to da Hrvatska nije odgovorila na ultimatum da otvoru granicu na Bajakovu, Srbija je blokirala uvoz robe iz Hrvatske“. 

Osim toga, oni u tekstu koji je naslovnjen „Protivmjere: Srbija je zatvorila sve granice za robu iz Hrvatske“, uz izjavu Nebojše Stefanovića navode i da će se putnički saobraćaj odvijati normalno. HRT i “Indeks” nemaju dešavanja sa granice na vidljivim mjestima svojih portala. 

Podsjećamo, od ponoći na svim graničnim prelazima srpska policija neće dozvoljavati ulazak hrvatske robe i teretnih vozila u državu.

Izvor: B92
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog