Vijesti

Mur: Uskoro rezultati analize rada Suda i Tužilaštva BiH

Uskoro će biti poznati rezultati analize koju je sudija Džoana Korner uradila u Tužilaštvu i Sudu BiH po pitanju predmeta ratnih zločina, rekao je danas u Sarajevu ambasador OEBS-a u BiH Džonatan Mur, javlja novinar “Nezavisnih novina”

Mur je nakon sastanka sa disciplinskim tužiocem Arbenom Muterzićem u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH kazao da je sudija Korner tri sedmice boravila u BiH.

“Lično ju je predložio Serž Bramerc, glavni tužilac za ratne zločine Medunarodnog tribunala u Hagu. Kornerova je upoznata sa situacijom u BiH i očekujemo je ponovo naredne sedmice u BiH“, rekao je Mur.

Istakao je da referendum o pravosuđu u RS nema nikakvu vezu sa analizom koju OEBS radi kada je u pitanju rad Suda i Tužilaštva BiH po predmetima ratnih zločina, te da to OEBS radi još od 2006. godine. Mur nije želio da otkrije detalje analize rada Suda I Tužilaštva BiH.

“Ne mogu ništa da kažem dok sudinica Korner ne dođe ponovo u BiH”, rekao je on.

Arben Muterzić, disciplinski tužilac u VSTS, istakao je da je Mur danas došao u posjetu, jer su željeli da ga upoznaju sa svojim radom.

„Željeli smo ambasadoru Muru iskazati spremnost na transparentnost i otvorenost kada je u pitanju rad VSTV“, rekao je Muterzić.

Izvor: Nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog