Vijesti

Inspekcija utvrdila: Upis u Medicinsku bez nepravilnosti

Republička prosvjetna inspekcija utvrdila je da je upis učenika u prvi razred u banjalučku Medicinsku školu u školskoj 2015/2016. godini izvršen u skladu s odobrenjima resornog ministarstva, odnosno da u ovom slučaju nije bilo nepravilnosti.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS je, podsjećaju u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, 31. avgusta dostavilo instrukciju Medicinskoj školi o formiranju još jednog odjeljenja prvog razreda za zanimanje medicinski tehničar.

"Uz saglasnost je dostavljen i spisak sa 28 imena učenika za novoformirano odjeljenje, od kojih se 23 učenika nalaze na spiskovima odbijenih i svi imaju više od 60 bodova (što je bio donji prag za konkurisanje), a pet učenika je upisano na osnovu pojedinačnih saglasnosti Ministarstva", naveo je Goran Aljetić, glavni republički prosvjetni inspektor.

On je precizirao da je republički prosvjetni inspektor kontrolu upisa izvršio 10. septembra, te je naglasio da je kontrolom utvrđeno da Medicinska škola posjeduje potrebne tehničke i kadrovske uslove za kvalitetno izvođenje nastave.

Vladimir Jagodić, vršilac dužnosti direktora Medicinske škole Banjaluka, kazao je da je upoznat sa činjenicom da je Prosvjetna inspekcija u svom zapisniku navela da je upis učenika uredan.

"Mi smo velika škola i nemamo problema kad je riječ o prostoru i profesorima. Nastava teče nesmetano", naglasio je Jagodić.

Prema njegovim riječima, proteklih dana nisu zaprimali žalbe od strane roditelja.

"Mislim da su se djeca, koja se nisu upisala kod nas, upisala u neku drugu školu. Nastava teče već treću sedmicu i kod nas i u drugim školama, i neka je djeci sa srećom", naveo je Jagodić.

Iz resornog ministarstva su ranije naveli da je dodatno odjeljenje od 28 učenika za zanimanje medicinski tehničar u Medicinskoj školi u Banjaluci upisano u skladu sa zakonom i u saradnji s upravom škole, a u najboljoj namjeri da se udovolji velikom broju odličnih učenika koji su insistirali na upisu u ovu školu.

"S obzirom na to da se Ministarstvu prosvjete i kulture RS nakon upisnih rokova obratio veliki broj učenika i roditelja tražeći da upišu Medicinsku školu u Banjaluci i da je i prethodnih godina u ovoj školi bilo devet odjeljenja, ministar je odlučio da iskoristi svoje zakonsko ovlaštenje i odobri upis još jednog odjeljenja za najtraženije zanimanje u ovoj školi, zanimanje medicinski tehničar", kazali su tada iz resornog ministarstva.

Podsjetimo, ranije su negodovali roditelji učenika čija se imena nisu našla na spisku novoformiranog odjeljenja, a zbog sumnji u regularnost u cijeli slučaj uključila se i Prosvjetna inspekcija.

Izvor: Nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog