Region

Milanović glasao uz stihove Tina Ujevića

Danas se u Hrvatskoj održavaju Parlamentarni izbori na kojima se bira novi saziv Sabora. Mišljenja su podijeljena, a neizvjesnot današnjih izbora prekinuće se, prema najavama iz Državne izborne komisije, večeras oko 22 sata.

Hrvatski premijer i lider SDP-a Zoran Milanović je glasao, pozvao sve koji još nisu ispunili svoju građansku dužnost da to učine i recitovao Tina Ujevića.

“Ljudi, znate koliko je to važno. Ovo su najvažniji izbori u zadnje četiri godine, sve ovo ranije je bilo samo igra. Ovo je pravi posao”, poručio je Milanović, koji se nada dobrom odzivu birača.

Na pitanje kako planira da provede izbornu nedelju odgovorio je citirajući stihove iz pjesme “Odlazak” Tina Ujevića: “U slutnji, u čežnji daljine, daljine, u srcu, u dahu, planine, planine”.

“Idemo u planine”, rekao je Milanović, dodajući da će se naći sa saradnicima i “neće plandovati, jer ima posla i danas”.

Podsjećamo i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović glasala je na izborima i takođe pozvala sve građane da isto učine “jer danas biramo sudbinu za sledeće četiri godine”.

Predsjednica je veliko prisustvo medija iskoristila je da pozove sve Hrvate da izađu na izbore.

“Pozivam sve državljane Hrvatske, naravno one s pravom glasa, da pristupe izborima da daju svoj glas, jer danas biramo svoju sudbinu za sljedeće četiri godine”,  kazala je Grabar  Kitarović.

Na drugom biračkom mjestu, u ulici Juraja Križanića glasao je i Tomislav Karamarko. On nije krio optimizam, kazao je da je uvjeren u pobjedu “Domoljubne koalicije“ a na glasanje je došao u pratnji svoje kćerke.

” Optimističan sam glede izbornih rezultata i vjerujem da će izlaznost biti velika”, rekao je Karamarko novinarima.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog