Vijesti

Pomozimo bolnici u I. Sarajevu

Na inicijativu entuzijasta grada Istočno Sarajevo pokrenuta je humanitarna akcija „Hvala što mislite na nas“ za pomoć pedijatrijskom odjeljenju bolnice Kasindol. Akcija ima za cilj da prikupi novac za kupovinu inhalatora, dječijih pidžama, posteljina, društvenih igrica i ostalih sitnica koje bi u velikoj mjeri olakšale i ubrzale proces liječenja djece na ovom odjeljenju.

Građani su procijenili da nemaju vremena da čekaju da se stvari same od sebe promijenje na bolje i preuzeli su odgovornost da poprave grad u kojem žive. Pedijatrijsko odjeljenje bolnice u Istočnom Sarajevu je mjesto gdje i njihova djeca odlaze po pomoć, a trenutno posjeduje samo jedan inhalator. Posteljine su dotrajale, nedovoljan je broj dječijih pidžama. Nedostaju im i skuplji uređaji kao što su apnea monitor i nazalni CPAP. Zajednička prostorija u kojoj djeca borave nema televizor, a dobro bi im došao i DVD player. 

Cilj akcije je da ljudi dobre volje svojim prilozima zajedno pokušaju skupiti određeni broj novčanih sredstava kako bi se kupili potrebni aparati, i na takav način liječenje i ostanak djece na ovom odjeljenju učine donekle podnošljivijim. 

Slične akcije pokrenute su i 2012. i 2014. godine, kada su djeci donirane pidžame, posteljina, paketići, oslikane prostorije i donirani su pulsni oksimetar i inhalator koji je trenutno jedini ispravan. 

Novčana sredstva se mogu uplatiti na žiro-račun u Razvojnoj banci: 5620128118131182, 

Nebojša Kolarić

Za pedijatriju.

Kontakt telefoni 065 627 114 i 065 706 574

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog