Vijesti

Posebna sjednica- izabrani potpredsjednici NSRS

Za potpredsjednike Narodne skupštine Republike Srpske danas su u Banjaluci imenovani Sonja Karadžić Јovičević iz SDS-a, Željka Stojičić iz SNSD-a i Nenad Stevandić iz Slobodnog demokratskog srpskog kluba.

Stojičićeva je na funkciju potredsjednika Narodne skupštine Srpske izabrana kao predstavnik hrvatskog naroda.

Nakon glasanja, kojim je kompletirano skupštinsko rukovodstvo, predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović okončao je ovu posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske.

Početak naredne posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj bi trebalo da budu razmatrani prijedlozi Ekonomske politike i budžeta Srpske za narednu godinu, zakazan je za 17.00 časova.

Na predloženom dnevnom redu ove sjednice nalazi se Prijedlog zakona o posebnom doprinosu za solidarnost po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara po hitnom postupku.

Za sjednicu je predviđeno razmatranje Prijedloga odluke o dugoročnom zaduženju Republike Srpske za narednu godinu, te Prijedlog odluke o kratkoročnom zaduženju Srpske emisijom trezorskih zapisa za narednu godinu.

Predviđeno je da poslanici razmatraju Prijedlog odluke o izradi Zoning plana područja posebne namjene "Hašani" po skraćenom postupku, Prijedlog odluke o imenovanju Savjeta plana za praćenje izrade Prostornog plana područja posebne namjene "Klekovača", kao i Prijedlog odluke o imenovanju Savjeta plana za praćenje izrade Prostornog plana područija posebne namjene "Aerodrom Banjaluka".

Na predloženom dnevnom redu nalazi se Prijedlog rezolucije o protivljenju aktivnostima izgradnje odlagališta otpada niske i srednje radioaktivnosti na području opštine Dvor u Hrvatskoj, Prijedlog programa poslova premjera i uspostavljanja katastra nepokretnosti za period od 2016. do 2020. godine, kao i tačka "izbor i imenovanja".

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog