Vijesti

Reagovanje na prilog u centralnom Dnevniku RTRS-a od 22. decembra 2015. godine

Iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjena Tadića dostavljeno nam je reagovanje na prilog u centralnom Dnevniku RTRS-a od 22. decembra 2015. godine, uz molbu da ga proslijedimo Vašoj redakciji. U skladu sa zakonskim propisima i profesionalnim standardima, molimo vas da u centralnom Dnevniku RTRS-a objavite sljedeće reagovanje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjena Tadića:

„Doktor Aleksandar Savanović angažovan je u Kabinetu predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjena Tadića na isti način kao što su i kolege dr Savanovića sa Fakulteta političkih nauka u Banjaluci prof. dr Nenad Kecmanović i magistar Aleksandar Vranješ angažovani u Kabinetu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

Nije, dakle, riječ o ljudima koji su angažovani u radnom odnosu, zbog čega slučaj u Ministarstvu odbrane BiH, koji se pominje u prilogu RTRS-a, nema nikakve veze s tim. 

Sve revizije, koje su prethodnih godina kontrolisale rad institucija BiH, uključujući i rad Parlamentarne skupštine BiH, nisu utvrdile nikakve nepravilnosti i nezakonitosti u Kabinetu predsjedavajućeg, odnosno člana Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjena Tadića.

Činjenica je da je dr Savanović u ovom mandatu angažovan na poziciji savjetnika jer je na poziciju savjetnika i šefa kabineta angažovana gospođa Snježana Božić iz Istočnog Sarajeva. U prethodnom mandatu, dr Savanović imao je poziciju savjetnika i šefa kabineta, dok je poziciju savjetnika obavljao gospodin Boško Čeko iz Banjaluke, koji takođe nije bio u stalnom radnom odnosu. 

Imena savjetnika koji su angažovani u Kabinetu gospodina Tadića i u ovom i u prethodnom mandatu svjedoče o tome da je riječ o ljudima koji imaju nesporan ugled, uticaj i autoritet u akademskoj i profesionalnoj zajednici, kao i u društvu u cjelini, zbog čega se njihovim analizama, ocjenama i saradničkim odlukama može vjerovati“, navodi se u reakciji iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjena Tadića." 

Napomena: Reagovanje se odnosi na blog Slobodana Vaskovića i prilog iz centralnog dnevnika RTRS-a.

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog