Vijesti

Dodik: Mihajlica laže da sam ga zvao u Nacionalni savjet

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras za ATV da nikada nije zvao lidera radikala i predsjednika skupštinskog Odbora za bezbjednost Milanka Mihajlicu u Nacionalni savjet.

Mihajlica je rekao ranije da je ponudu predsjednika Republike da uđe u Nacionalni savjet već odbio.

“Javna scena je potpuno zagađena lažima kao što to čini Mihajlica koji tvrdi je odbio moj poziv da bude član Nacionalnog savjeta. Dakle, Senat je održan osmog kada je razgovarano o toj temi i tada je rečeno da treba da se razmotri ideja o tome kako bi se to moglo formirati. Nakon toga nisam ni sreo niti vidio Mihajlicu i ne mogu da razumijem porive da neko na taj način laže na javnoj sceni. Dakle, niti sam ga nudio, niti je on mene odbio, niti znam o čemu se radi”, izjavio je Dodik za ATV.

Na inicijativu predsjednika, osnivanje Nacionalnog savjeta podržao je Senat Republike Srpske.

Predsjednik  Dodik dodao je još da je priča o pečatima u slučaju Pavlović banke pokušaj da se bez potrebe problematizuju stvari.

Doskorašnji advokat Slobodana Pavlovića u slučaju Pavlović banke već danima u javnosti proziva Milorada Dodika, tvrdeći da posjeduje ugovor za kupovinu vile na Dedinju. Vjeruje da je taj dokument nezakonito ovjeren pečatom Vlade.

” Vlada nije donijela ni odluku, niti ima u protokolima, niti bilo gdje. Jedino što ima to je kada sam tražio administrativnu zabranu na platu i dokaz za platu, jedino tada se reagovalo. Vjerovatno je to bilo kao dokaz tog kredita i ugovora, a ja o tome nisam ništa ni znao, pa nisam ni mogao da zloupotrijebim položaj”, rekao je Dodik.

Tomić uvjerava da je predao još neke dokaze protiv predjsednika Republike, a tiču se privatizacije  Rudnika Stanari. Poručuje da je Pavlović banka samo mali slučaj u odnosu na papire kojim raspolaze, ali ne želi da detaljiše.

“Zna se da je čovjek u službi muslimanskih struktura još iz vremena rata, još kada je organizovao navodni konvoj, koji je prodavao u Sarajevu. Ja njega ne znam, čuo sam za njega iz javnosti, možda sam ga jednom u životu sreo”, kaže Dodik

U Tužilaštvu nisu željeli da komentarišu ništa u vezi sa papirima koje su navodno jutros primili od advokata Tomića. Slobodan Pavlovć, vlasnik Pavlović banke nedavno je otkazao punomoć advokatu Tomiću u slučaju kredita Milorada Dodika. Iz Pavlović banke ubrzo poslije toga je saopšteno da nema ništa sporno u vezi sa navedenim kreditom.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog