Vijesti

Uhapšen Simeunović zbog informacija o ubistvu Čubrilovića

Državljanin Slovenije Miro Simeunović (35) uhapšen je juče u okviru istrage ubistva narko-dilera iz Slovenije Nebojše Čubrilovića (33), koji je usmrćen hicima iz pištolja ispred kuće gdje je stanovao kao podstanar u banjalučkoj Gundulićevoj ulici 21 u centru Banjaluke, saznaje “Glas Srpske”.

Simeunović je uhapšen na graničnom prelazu Gradiška prilikom ulaska u BiH. Prema nezvaničnim informacijama, on se može povezati sa grupom ubijenog Čubrilovića, ali nije osumnjičen za ubistvo.

Izvor blizak istrazi ubistva kazao je da se pretpostavlja da bi Simeunović možda mogao imati neka saznanja o ubistvu Čubrilovića. Istakao je da se on ne dovodi u direktnu vezu sa ubistvom.

Iz Granične policije je ne otkrivajući identitet saopšteno da su u Gradišci uhapsili M. S. (31) na osnovu potjernice Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

“Osumnjičeni M. S. je uhapšen kada je kontrolom utvrđeno da je za njim raspisana potjernica zbog krivičnog djela ubistvo. Predat je u nadležnost policije u Gradišci”, saopšteno je iz Granične policije BiH. Istakli su da detalje hapšenja niti identitet osumnjičenog ne mogu otkrivati.

Nebojša Čubrilović je ubijen 1. oktobra prošle godine oko 23 časa kada je ulazio u kuću gdje je stanovao. Ubica je u njega pucao sa leđa iz pištolja kalibra 7,65 milimetara i pogodio ga sa četiri hica. Tri su ga pogodila u predjelu grudnog koša od kojih je jedan prošao kroz srce, a drugi kroz pluća. Četvrti hitac pogodio ga je u podlakticu. Prema nezvaničnim informacijama, ubica je u Čubrilovića pucao sa razdaljine između 10 do 15 metara i čekao ga je skriven u dvorištu kuće u Gundulićevoj ili u blizini obližnje zgrade.

Za ubijenim Čubrilovićem Interpol Slovenije raspisao je potjernicu zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa drogom, šverca nedozvoljenih sportskih preparata i materije za miješanje sa drogom. Potjernica je za njim raspisana u julu ove godine kada je u Sloveniji razbijena narko-grupa koja je u Evropu iz Brazila prokrijumčarila 100 kilograma kokaina vrijednog između 10 i 20 miliona evra.

Presuda

Nebojša Čubrilović je poznat policiji u Sloveniji po trgovini drogom, zbog čega je i osuđivan.

Bio je član narko-grupe Milanka Sredića, koja je u Evropu prokrijumčarila oko 50 kilograma čistog kokaina. Zbog učešća u švercu ove droge Čubrilović je osuđen nepravosnažno na dvije i po godine zatvora. Vođa ove grupe Sredić je osuđen na 13 godina zatvora.

Izvor: Glas
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog