Vijesti

Milići: I djeca iz obdaništa moraju prisustvovati Dukićevom "mitingu podrške"!

U petak, tačno u podne, u Milićima će biti održan „zbor građana“, a javni poziv za okupljanje uputili su predsjednik SO Milići, Zoran Kipić (SNSD) i načelnik opštine Momir Lazarević (SNSD).

Međutim, jasno je da je ovdje riječ o podršci predsjedniku kompanije „Boksit“ Rajku Dukiću, koji se posljednjih mjeseci našao na udaru kritika javnosti i medija, nakon što su na vidjelo izašle priče o poligrafskom testiranju koje je isti vršio nad svojim radnicima, te fizičkom maltretiranju i verbalnim prijetnjama koje je upućivao zaposlenim. 

U navedenom “mitingu podrške” ne bi bilo ništa čudno, da Dukić ne insistira da se na mitingu pojavi direktorica obdaništa zajedno sa svom djecom iz ove ustanove. Ovu informaciju je za Frontal  potvrdio izvor iz vrha SNSD-a u Milićima, koji je želio da ostane anoniman iz razumljivih razloga. 

Slobodan Vasiljević, čovjek koji mjesecima ukazuje na kriminalne radnje prvog čovjeka kompanije "Boksit" izjavio je za naš portal da to nije sve, jer je Dukić po njegovim riječima naredio i svim zaposlenim da se pojave na “zboru građana”, pa je čak organizovao i besplatan prevoz za one koji ne žive u gradskom jezgru.  

"Svi radnici kompanije su dobili direktivu da moraju doći na miting i da moraju povesti članove porodica. Iz prigradskih naselja kompanija “Boksit” je organizovala i prevoz. Leci na kojima se građani Milića pozivaju na miting nalaze se i po dječijim igraonicama, a prema informacijama koje imam, Dukić je naredio direktorki dječijeg obdaništa da se tamo pojavi zajedno sa djecom iz ove ustanove. Dakle opet, kao i u slučaju nedavnog poligrafisanja imamo "obavezne dobrovoljce" koje Dukić prisiljava da navodnom podrškom prikrije zlodjela koja je počinio lično on i pripadnici zloglasne industrijske policije”, tvrdi Vasiljević. 

Iako je naša redakcija skoro čitav dan pokušavala stupiti u kontakt sa predsjednikom kompanije "Boksit", u tome nismo uspjeli. 

Autor: Frontal
 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog