Region

Vučić: Presuda Ivanoviću nije pravosnažna, ima još borbe

Premijer Srbije Aleksandar Vučić smatra da presuda Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Oliveru Ivanoviću više liči na političku silu, nego na sprovođenje prava i pravde, te najavio da će država u pravno pomoć lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda".

Povodom izricanja presude kojom je Ivanović osuđen u prvostepenom postupku na devet godina zatvora, Vučić je za RTS rekao da borba nije gotova.

"Ono što možemo da učinimo kao država – da pomognemo u pravnom smislu Oliveru Ivanoviću i njegovoj porodici, to ćemo i učiniti", rekao je Vučić iz Davosa.

On kaže da je očigledno da je neko htio da učini ustupke albanskoj strani na Kosovu i Metohiji, smatrajući da treba da dobijaju nagrade za to što nisu ispunili "ni slovo" iz sporazuma od 25. avgusta.

Povodom budućih pregovora sa Prištinom u Briselu u svjetlu posljednjih događaja, Vučić je rekao da i najteže situacije moraju da se rješavaju razgovorom.

On ističe da će Beograd tražiti puno ispunjenje sporazuma potpisanih sa Prištinom u Briselu.

"Mislim da je to, ne samo naše pravo, već i obaveza. Neće biti lako, ali je to jedini način da se izborimo za naše nacionalne i državne interese", poručio je Vučić.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog