Vijesti

Namješten i konkurs u opštinskoj administraciji opštine Pale?

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević raspisao je 21.12.2015. godine Javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta u Opštinskoj upravi opštine Pale.

Na zvanični mejl naše redakcije dospjele su informacije o čudnim dešavanjima u vezi sa ovim konkursom, počevši od načina samog objavljivanja. 

Radi se o tome da, iako je konkurs, kako ovdje možete vidjeti, objavljen 21.12.2015., na zvaničnoj internet stranici opštine Pale, isti je publikovan tek 4.1.2016., odnosno samo jedan jedini dan prije njegovog isteka (jer su 6. i 7. bili neradni dani). U isto vrijeme, ovaj konkurs je objavljen u srbijanskim novinama Večernje novosti, pa se postavlja pitanje da li je sam oglas namijenjen stanovnicima opštine Pale i RS, ili ljudima u Srbiji?


Zanimljivo je i to da je naknadno konkurs za radno mjesto pod brojem jedan poništen! 

S obzirom na ovaj kardinalni propust, u javnosti grada Istočno Sarajevo počelo se spekulisati o potencijalnoj "rezervaciji" radnih mjesta, tj. građani smatraju da je već poznato "kome je konkurs namijenjen". Kako kažu, radi se o Srđanu Čegaru, članu PDP-a i Andrei Bučevac, članu SDS-a. 

Do trenutka objave ovog članka, redakcija Frontala nije uspjela dobiti izjavu ni od jednog funkcionera opštine, niti od stručnog savjetnika za informisanje i odnose s javnošću, jer se u opštini Pale niko nije udostojio javiti na telefon čitava dva sata koliko smo pokušavali stupiti s njima u kontakt. Ni na mejl koji smo poslali nismo dobili nikakav odgovor!

 

Autor: Stefan Blagić
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog