Vijesti

Radončić predat Tužilaštvu BiH

Nakon što je završena kriminalistička obrada nad predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) predali su osumnjičenog Radončića Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, potvrđeno je za portal u SIPA-i.

Kako je u razgovoru za Klix.ba istakla portparol SIPA-e Kristina Jozić, Radončić je, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat Tužilaštvu BiH u poslijepodnevnim satima.

Radončić je uhapšen juče kod Hadžića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ometanja rada pravosuđa. SIPA je u toku jučerašnjeg dana pretresla objekte na tri lokacije na području Sarajeva.

Iz SIPA su danas poručili da se u ovom slučaju poduzimaju i druge radnje dokazivanja, odnosno pretresi, saslušanja svjedoka i drugo.

Privođenje Radončića uslijedilo je nakon što je ranije, pod istim optužbama, uhapšen Bakir Dautbašić, član SBB-a i kandidat za državnog ministra saobraćaja i komunikacija.

Osim Dautbašića, uhapšena je i Bilsena Šahman. Oboje su pritvoreni na mjesec dana nakon što je tajnim praćenjem utvrđeno da su pokušali utjecati na svjedokinju u procesu koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija, vođe jedne od najzloglasnijih kriminalnih grupa na Balkanu.

Izvor: Klix
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog