Vijesti

Saopštenje za medije

Fabrika duvana Banja Luka donirala školske table

Fabrika duvana Banja Luka je donirala 10 modernih školskih tabli povodom proslave 27. januara, školske slave, Sv. Save.

“Ova donacija je mali znak podrške osavremenjivanju obrazovanja ovdje u Banjaluci i, na određeni način, nastavak prijateljstva i saradnje između Banjaluke i Bugarske budući da je školu izgradila tadašnja Vlada Narodne Republike Bugarske. Grupacija “Bulgartabac” iz Sofije, zajedno sa Fabrikom duvana Banjaluka, u svom strateškom okviru društvene odgovornosti u naredom periodu, opredijeljene su podršku obrazovanju pa je ova aktivnost jedna u nizu planiranih za 2016. godinu. Svim učenicima želimo srećnu školsku slavu i puno uspjeha u njihovim nastavnim zadacima”, izjavio je Grigor Peev, izvršni direktor Fabrike duvana Banjaluka.

Kompanija “Bulgartabac” je prije dvije godine započela sa ulaganjima u Fabriku duvana Banjaluka, a u periodu od samo dvije godine nakon preuzimanja, FDBL je povećala broj zaposlenih sa 250 na 360. U planu je da se u naredne tri godine udvostruči proizvodnja.

Osnovna škola “Georgi Stojkov Rakovski” sagrađena je 1972. godine kao poklon – škola od donacije Narodne Republike Bugarske gradu Banjaluka, nakon razornog zemljotresa 1969. godine. U znak zahvalnosti narodu Bugarske, škola je dobila ime po istaknutom bugarskom pjesniku i revolucionaru Georgiju Stojkovu Rakovskom.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog