Vijesti

Gligorić: Dodik se pričom o drugom referendumu pokušava da izvuče iz prvog

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik zagovaranjem referenduma o odluci Ustvanog suda Bosne i Hercegovine o neustavnosti Dana Republike Srpske, 9. januara, pokušava da se "izvuče“ iz referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, jer nama rješenje šta dan nakon što se građani izjasne, tvrdi Tihomir Gligorić, član Glavnog odbora Partije demokratskog progresa.

Gligorić je danas na pres-konferenciji u Banjaluci optužio Dodika da, iako su provedene sve procedure, nije saopštio datum ranije najavljenog referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, te da se "sada krije“ iza drugog referenduma, o Danu Republike Srpske.

"To je politički kukavičluk", rekao je Gligorić optuživši Dodika da manipuliše pitanjem referenduma.

Istakao je da PDP i Savez za promjene ostaju pri zajedničkoj izjavi protiv odluke Ustavnog suda BiH o neustavnosti Dana Republike Srpske.

Gligorić je optužio vlast u Republici Srpskoj za finansijsku propast u Željeznicama RS, koje nemaju novaca da isplate 20 miliona KM naknada po sudskim presudama radnicima, dok je svojevremno Uprava kupila 11 novih automobila, među kojima i "audi“ za generalnog direktora.

To javno preduzeće ima akumulirani gubitak od 230 miliona KM, a Gligorić tvrdi da ga je od 2006. do 2014. "vladajuća koalicija u Republici Srpskoj upropastila štetnim ugovorima i finansijskim malverzacijama te nanijela ogromnu štetu Srpskoj“.

Vlast u Srpskoj, tvrdi Gligorić, napravila je i propuste tokom izrade metodologije za popis stanovništva u BiH, jer su u ranijem periodu dozvolili da se u Federaciji BiH odobri oko 4.000 više statističkih popisnih krugova u odnosu na 1992..

Izvor: BN

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog