Vijesti

Kabineti Čavare i Dunovića za gorivo daju 143.000 KM

Kabineti Marinka Čavare, predsjednika Federacije BiH, i Milana Dunovića, jednog od dva potpredsjednika, u narednih 26 mjeseci službenu potrebu za pogonskim gorivom osigurali su do cifre od oko 143.000 KM, ili oko 71.500 KM po kabinetu.

Naime, prema detaljima iz raspisanog javnog natječaja, koji je okončan dodjeljivanjem okvirnog ugovora kompaniji "Hifa", sporazum je potpisan na period 9. oktobar 2015. godine - 31. decembar 2017. godine.

Drugim riječima, po ovoj računici je za svaki od dva kabineta predviđena mogućnost mjesečnog troška goriva oko 2.750 KM, što je enormno mnogo sredstava, odnosno goriva, budući da u opisu poslova institucije predsjednika/potpredsjednika FBiH nisu stalna putovanja.

Željeli smo od prvog čovjeka Federacije BiH da čujemo kako je planirao svoje troškove za gorivo i putovanja, odnosno čemu ovolika nabavka, ali on nije odgovarao na naše pozive.

U Dunovićevom kabinetu bili su susretljivi, te su odgovorili da je nabavka goriva "urađena u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH" i to na način da su u zajedničkoj nabavci učestvovali Kabinet predsjednika FBiH i Kabinet potpredsjednika FBiH Milana Dunovića, dok je Kabinet potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović nabavku uradio nezavisno "zbog drugačijeg roka isteka prethodnog ugovora".

"Iznos vrijednosti ugovora je u skladu sa predviđenim budžetskim sredstvima za potrošnju goriva. Mjesečna potrošnja goriva za potrebe Kabineta potpredsjednika FBiH Milana Dunovića je trenutno znatno manja od predviđenih sredstava i zavisi isključivo od realnih potreba i aktivnosti Kabineta", navela je u odgovorima Sandra Filipović, Dunovićeva savjetnica za medije.

Dalje ističe da Kabinet potpredsjednika Dunovića "raspolaže jednim službenim vozilom, te se gorivo koristi isključivo za to vozilo".

"Sva mjesečna potrošnja podliježe redovnoj provjeri Ureda za reviziju institucija FBiH", istakla je Filipovićeva.

Izvor: Nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog