Vijesti

Marko Vejić Veja napušta RTRS

Novinar na Radio - televiziji Republike Srpske Marko Vejić odlučio je da nakon višegodišnjeg rada napusti javni servis i novinarstvo uopše, zbog toga što je, kako kaže, vidno razočaran u ovu instituciju i novinarstvo uopšte.

On se zahvalio svim svojim dugogodišnjim saradnicima i istakao da novinarstvo u BiH ipak nije novinarstvo u pravom smislu riječi. 

"Želim da se zahvalim prijateljima, građanima, kolegama koji su posljednjih 5 godina sarađivali sa mnom u profesionalnom smislu, onima koji su cijenili ono čime sam se bavio, kao i onima koji su kritikovali moj rad. Danas sam odlučio da napustim RTRS i novinarstvo generalno. Žao mi je što se novinarstvo u BiH svelo na to da novinari rade ili za vlast ili protiv vlasti – ni jedan ni drugi slučaj nije novinarstvo. Žao mi je i što su novinari masovno primorani da se pretvaraju u političke radnike i zaboravljaju na interese građana. Vjerujem da će doći bolja vremena za profesiju kojom sam se bavio 5 godina. Nastojao sam da budem uvijek uz građane i da zastupam njihove interese. Koliko i da li sam u tome uspio neka drugi ocijene. Meni još preostaje da se prvenstveno najviše zahvalim dobrim ljudima na RTRS koji su me nesebično učili ovom zanatu i profesiji iz koje danas izlazim časno i pošteno", izjavio je Vejić na svom Fejsbuk nalogu 29. januara. 

Autor: Stefan Blagić
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog