Vijesti

Pozovimo 1412 za Aleksandra i Danijela

Za pomoć teško oboljeloj braći – Aleksandru i Danijelu Vujnoviću iz Prijedora, od danas do kraja februara aktivan je humanitarni broj 1412.

Porodici Vujnović iz Prijedora, čija su sinovi Aleksandar i Danijel oboljeli od teške bolesti dišnove distrofije mišića potrebna su velika materijalna sredstva za nastavak liječenja, ukoliko u mjesecu februaru pozovete broj 1412 i darujete 1 Konvertibilnu marku.

Akcija traje u mjesecu februaru 2016 godine

Svrha postojanja ove stranice je pomoć porodici Vujnović iz Prijedora, čija su sinovi Aleksandar i Danijel oboljeli od teške bolesti dišnove distrofije mišića.

Bolest je progresivna i vremenom sve intenzivnija, tako da je oboljelima potrebno sve više pomoći i njege i to 24 časa dnevno.

I pored sve njege od strane njihovih roditelja, često dolazi do kriznih situacija, tako da Aleksandar i Danijel veoma često završavaju u hitnoj pomoći grada Prijedora.

Kod Aleksandra je bolest veoma uzela maha, tako da je prikovan za postelju, pri čemu ne može da diše vlastitim plućima već jedino uz pomoć respiratora, a može da se služi samo desnom rukom. Iako su mu oduzete oduzete noge i prikovan je za kolica, Danijel je stalno na straži za svog brata i veoma je često on taj koji alarmira da je Aleksandru pozlilo. Zbog 24-časovne brige za sinove i roditelji su vezani za kuću iz koje rijetko izlaze. Kako ne postoje odgovarajuća sistemska rješenja od strane države za izdržavanje ovakvih porodica, a roditelji nisu usljed neprekidnih obaveza oko bolesnih sinova vremenski u mogućnosti da obavljaju bilo kakav posao, ova porodica se našla i u stanju stalne socijalne potrebe i zapadanja u sve veće dugove.

Jedini prihod koji imaju je ukupno 320 KM tuđe njege, što nije ni približno dovoljno, pa je porodica zapala u dugove, koji za režije iznose 19.720 KM.

Dalje, potrebno je i 9.100 KM za respirator i monitor, mjesečni troškovi medicinskog materijala su 280 KM, vanredni troškovi liječenja za Aleksandra i Danijela godišnje u prosjeku oko 2.000 KM, za režije oko 300 KM mjesečno i za hranu minimalno 600 KM mjesečno.=ukupno oko 77.300 KM.

Ovo nije mali iznos, ali je jedini način da koliko-toliko materijalno obezbijedimo porodicu Vujnović za naredne 3 godine kad već nismo u mogućnosti da pomognemo djeci da budu izliječena.

Žiro račun za pomoć je : 5621008007065265 kod NLB razvojne banke

Račun za uplate iz inostranstva je : IBAN BA39 1545 0399 8816 6640

SWIFT UPBKBA22

Oba računa se vode na ime : Davor Vujnović, Milana Tepića 5, 79000 Prijedor

a kontakt telefon ( Davor ) je : 065/467-715

Autor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog