Vijesti

Stotine hiljada maraka za učenje engleskog mimo procedure

Partija demokratskog progresa očekuje od svih nadležnih institucija Republike Srpske da uzmu u razmatranje sljedeću aferu i trošenje narodnog novca zasnovanog na ozbiljnim tvrdnjama i činjenicama kojima je učinjena ogromna šteta po interes Republike Srpske. Očekujemo i da se preispita odgovornost lica koja su proizvela takvo štetno dejstvo kao rezultat protivustavnog, nezakonitog, koruptivnog, neracionalnog, neodgovornog i nepotističkog ponašanja, navodi se u saopštenju.

AFERA „Sedamdeset“:

„Kursevi stranih jezika“

Praksa rasipništva iz budžeta u Republici Srpskoj nastavljena je i 2010. godine.

Partija demokratskog progresa postavlja pitanje – kakvi su efekti i da li je kontrolisan utrošak sredstava za Projekat ”Kurs engleskog jezika” za koji je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport i u 2010. godini isplatilo privatnom preduzetniku, odnono privatnoj školi stranih jezika 260.960 KM?

Šteta za Republiku Srpsku 257.352 KM ili stipendije od po 1.000 KM za 260 studenata

Nepoznato je na koji način su sredstava dodjeljivana za ove namjene, da li je bio dirigovan Javni poziv, koliko je bilo prijavljenih i kakvi su efekti od utroška ovih sredstava.

Isto se dešavalo i prethodnih godina. Učenje engleskog jezika jeste dobrodošlo, ali u ovom slučaju (kao i prethodnih godina) nije poznato koliko je polaznika bilo uključeno u ovaj projekat i iz kojih opština. Samim tim, nemoguće je procijeniti i efekte koji su proizašli iz ovog projekta, kao i beneficije koje bi Srpska trebalo da ima od edukacije nepoznatog osoblja.

Ovo su samo neke od činjenica koje su sporne u slučaju ovakvih projekata.

I ovo je, očigledno, još jedna epizoda SNSD-ovih ministara u trošenju ili izvlačenju narodnih para kroz razne izmišljene ili „upitne“ tzv. projekte.

Sve je evidentirano i istaknuto u Izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske za period od 01.01. do 31.12. 2010. godine.

Informativna služba PDP-a
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog