Vijesti

Saopštenje za javnost

SNSD: Izjava Crnadka skandalozna

Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković izjavio je da je izjava ministra inostranih poslova BiH, Igora Crnadka, prilikom njegove posjete Bugarskoj, o tome da je strateški cilj BiH ulazak u NATO savez, u najmanju ruku skandalozna, ali i da je dodatna potvrda da predstavnici tzv. Saveza za promjene jedno pričaju građanima u Republici Srpskoj, a nešto sasvim drugo rade, ali i govore predstavnicima međunarodne zajednice.

“Prije samo 15 dana član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji dolazi iz iste političke stranke kao i Crnadak, izjavio je da BiH neće ući u NATO ukoliko u taj vojni savez ne uđe i Srbija. S obzirom da se Srbija zvanično odredila po tom pitanju i u Narodnoj skupštini usvojila Deklaraciju o vojnoj neutralnosti, ovdje bi sve trebalo biti jasno. Svima i jeste, osim gospodinu Crnadku”, smatra Vidaković.

Vidaković je dodao i da bi bilo dobro da se gospodin Ivanić i Crnadak usaglase, kako kaže, barem oko strateških i sudbonosnih odluka po Republiku Srpsku i njene građane.

“Smatram da bi gospodin Crnadak trebao pročitati Ustav BiH, jer u njemu jasno piše da spoljnu politiku kreira i vodi Predsjedništvo BiH. U tom smislu smatram da je Crnadkovo javno suprotstavljanje politici Mladena Ivanića, ili ozbiljan unutarstranački sukob, ili perfidno dogovorena strategija, a da bi u bilo kojoj varijanti cijenu platili građani Srpske”, rekao je Vidaković.

On je dodao i da SNSD nikada neće dozvoliti da građani Srpske budu izmanipulisani i prevareni i da će, kako je rekao, kada za to bude vrijeme, obavezno omogućiti građanima Srpske da se direktno opredijele i iskažu svoj stav po ovom pitanju.

Služba za informisanje SNSD-a
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog