Vijesti

Boris Jerinić priveden pa pušten

Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić priveden je u Policijsku stanicu Stanari radi davanja izjave u vezi sa današnjim događajima koji su se odnosili na okolnosti eksproprijacije zemljišta za potrebe Rudnika i termoelektrane “Stanari”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Jerinić je, koristeći slobodan dan godišnjeg odmora, u ovim dešavanjima učestvovao kao građanin Republike Srpske, te se stoga ovaj slučaj ne može dovesti u vezu sa vršenjem funkcije zamjenika ministra odbrane BiH, niti sa aktivnostima Ministarstva odbrane BiH, ističe se u saopštenju.

Boris i Stanko Jerinić, koji su privedeni zbog ometanja i sprečavanja državnih organa u vršenju javnih funkcija u mjestu Raškovci, opština Stanari, pušteni su na slobodu nakon što su im izdati prekršajni nalozi.

Policijski službenici Policijske stanice Stanari, tokom asistencije radnicima Republičke uprave za geodetske i pravne poslove Republike Srpske – Područna jedinica Doboj na nepotpunoj eksproprijaciji određenih zemljišnih parcela u mjestu Raškovci, opština Stanari, danas oko 10.00 časova lišili su slobode dva lica – B.J. iz Doboja i S.J. sa područja opštine Stanari, zbog ometanja i sprečavanja državnih organa u vršenju javnih funkcija, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Doboj.

U saopštenju se ističe da su navedena lica pružila pasivni otpor na način da su stali ispred radne mašine kako bi spriječili pristup na jednu od parcela.

Nakon što su se oglušili o naredbu policijskih službenika da prestanu sa daljim narušavanjem javnog reda i mira, lišeni su slobode.

Licima su izdati prekršajni nalozi za učinjene prekršaje iz člana 24 Zakona o javnom redu i mir, nakon čega su u 11.50 časova pušteni na slobodu.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog