Region

Selaković: Bezbjednosna situacija u regionu se usložnjava

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da se bezbjednosna situacija u regionu iz dana u dan usložnjava, ali da je situacija u Srbiji stabilna.

"Bezbjednosna situacija u čitavom regionu je izazovna i ne možemo da kažemo da je stabilna. Ono što je u našem regionu još uvijek stabilno i trudićemo se da tako ostane je politička i sveukupna ekonomska situacija u Srbiji", rekao je Selaković za Pink. Prema njegovim riječima, zahvaljujući mudroj politici državnog rukovodstva Srbija odolijeva toj destabilizaciji u koju je skliznula svaka zemlja u okruženju. "Uvjeren sam da ćemo uspjeti da je sačuvamo.

Ono što je za nas od ključnog interesa je da u Srbiji stanje bude stabilno, da ovde nema nestablinosti sa kojom se suočavaju zemlje u regionu", rekao je Selaković. Ponovio je da Srbija jeste sidro stabilnosti u regionu. Na pitanje da li će Srbija primjenjivati silu prema migrantima, kao što su to neke druge zemlje činile, Selaković je istakao da Srbija to do sada nije činila istakavši da je pokazala primjer humanosti i veliko razumijevanje prema migrantima.

Izvor: Tanjug
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog