Vijesti

Skandal u Milićima: SO odlikuje dobitnike zlatnih ljiljana, a ne majku tri poginula borca!

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Milići održanoj u srijedu 24.2., odbijeni su prijedlozi odbornika SNS-a i SDS-a da se odlikuju: Ljubica Slijepčević, Aleksandar Cvetković i A.M.

Ljubica Slijepčević je majka tri poginula borca Vojske Republike Srpske, a u ratu je izgubila i muža. Aleksandar Cvetković je nedavno oslobođeni pripadnik VRS (prvostepenom presudom Aleksandar Cvetković pred Odjelom I za ratne zločine Suda BiH je oslobođen optužbi za učešće u genocidu u Srebrenici u julu 1995.), a maloljetna A.M. koja je istjerana iz KUD-a Milići zbog Fejsbuk komentara njene majke. 

Kako Frontal saznaje, protiv ove odluke su bili odbornici SNSD-a: Kipić Zoran, Vidović Mladen, Bačić Milenko i Milinković Dobrila, zatim odbornici SRS RS: Slobodan Jović i Kristijan Marjanović, kao i Zoran Stjepanović, Željko Došić, Žugić Zdravko i Senad Hasanović.

Možda ovo i ne bi bilo toliko čudno, da opština Milići 2005. godine nije odlikovala Murata Avdića (takođe odlikovanog dvostrukim zlatnim ljiljanom) i Dževada Mahmutovića (dobitnik srebrnog štita). Protiv Avdića je čak podnesena krivična prijava za zločine nad Srbima u Kravici, a sam Naser Orić je po riječima Milana Mandića za Avdića naveo da mu je to najbolji borac!

Nezvanično - navedena odlikovanja „pogurao“ je predsjednik kompanije „Boksit“ iz Milića Rajko Dukić.

Između ostalih, izglasavanju odlikovanja Avdiću i Mahmutoviću doprinijeo je i tadašnji odbornik SNSD-a u SO Milići, a sadašnji šef kluba poslanika SNSD-a u NS RS Radovan Višković, koji je kao i cjelokupna stranka, podržao ovaj prijedlog. 

Nakon ovog skandala, odbornici opozicije su napustili dalje zasijedanje.

Autor: S.B.
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog