Vijesti

Parlament Srpske danas o Prijedlogu zakona o policiji

Danas se nastavlja Deseta sjednica parlamenta Srpske.

Na dnevnom redu je, između ostalog, Prijedlog zakona o policiji i unutrašnjim poslovima - ponovno odlučivanje na zahtjev predsjednika Republike. 

Biće razmatran Prijedlog zakona o oružju i municiji i Nacrt zakona o visini stope zatezne kamate na prijedlog klubova poslanika SDS-SRS Republike Srpske, PDP-a, NDP-a i poslaničke grupe Napredna Srpska. 

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o konverziji kredita s valutnom klauzulom u švajcarskim francima po hitnom postupku, na prijedlog Kluba poslanika SDS-SRS Republike Srpske. 

Podršku ovom prijedlogu najavio je i poslanički Klub SNSD-a. U sinoć završenom zasijedanju poslanici su razmotrili informaciju o realizaciji Strategije za suzbijanje nasilja u porodici Republike Srpske od 2014. do 2019. godine, za 2014. godinu. 

Bez veće rasprave razmotrena je i Informacija o realizaciji Omladinske politike Republike Srpske za period 2010-2015. godina, od 1. oktobra 2014. do 1. oktobra 2015. godine. 

Pažnju poslanika tokom jučerašnjeg zasjedanja najviše je privukla Informacija o realizaciji zaključaka Narodne skupštine u vezi s radom Suda i Tužilaštva BiH. 

U ovom dokumentu navedeno je da su retroaktivna primjena Krivičnog zakona BiH, proširena nadležnost Suda BiH, selektivni pristup u procesuiranju ratnih zločina razlozi opšteg nezadovoljstva u Republici Srpskoj.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog