Region

Vučić: Izbori najvjerovatnije 24.aprila

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da će Vlada u roku od dva dana podnijeti prijedlog predsjedniku Republike za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i da će izbori najvjerovatnije biti 24. aprila.

Aleksandar Vučić je u emisiji Upitnik na RTS-u istakao da Srbija mora da bude ujedinjena. 

- Suština je da za četiri godine postignemo evropski standard, naveo je Vučić i istakao da će raspisivanje izbora biti u skladu sa procedurom.  

Istakao je da će izbori biti referendum o tome hoće li Srbija 2020. da bude moderna evropska zemlja, odnosno hoćemo li budućnost ili prošlost.  

Kako je rekao sada je Vlada u periodu kada postoje tri ključna pitanja. Prvo je: Kako naprijed i kuda dalje? Drugo je šta je cilj u narednom periodu i može li da se ostvari a treće je sagledavanje političke scene. 

Naveo je da mu ne pada napmet saradnja sa desničarskim strankama koje neć u NATO, niti sa onima s druge strane koji će tražiti sankcije Rusiji.  

Na pitanje da li će SNS ići u postizbornu koaliciju sa SPS-om, Vučić je rekao da će vidjeti kakvi će biti rezultati i da naprednjacima socijalisti nisu bili ni u ovoj Vladi ali da je on želio da sarađuje sa njima. 

Izvor: RTS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog