Vijesti

Vlada ne odgovara narodnim poslanicima na poslanička pitanja!

Poslanici opozicije u NS RS na današnjoj sjednici neposredno prije aktuelnog časa su se javljali za riječ kako bi istakli da funkcioneri u Vladi RS ne odgovaraju narodnim poslanicima na poslanička pitanja.

Prvi u nizu bio je Vukota Govedarica, poslanik SDS-a, koji je rekao da Vlada RS još uvijek nije odgovorila na njegovo pitanje koje se ticalo jednog od savjetnika premijerke Željke Cvijanović, tačnije struku odnosno obrazovanje dotičnog. Govedarica je izrazio sumnjičavost u njegove kvalifikacije, s obzirom da je, kako kaže, pitanje postavljeno u novembru prošle godine, a odgovor još uvijek nije dobijen.

Sljedeći je bio Goran Đorđić, poslanik NS, koji je pitao Ministarstvo prosvjete i kulture o evidenciji svih zaposlenih u navedenom ministarstvu u periodu od januara do oktobra 2010. godine. 

Poslanik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je on ispred Odbora za evrointegracije i regionalnu saradnju postavio poslaničko pitanje još u decembru 2014., a da još uvijek nije dobio odgovor. Borenović je tražio da mu se dostavi informacija o utrošku sredstava sa stavke "rashodi za stručne usluge 2010-2014", gdje je utrošeno skoro 20 mil.KM.

Predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović, sugerisao je svim ministarstvima i Vladi RS da u najkraćem mogućem roku odgovore narodnim poslanicima na navedena pitanja. 

Autor: Stefan Blagić
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog