Vijesti

Raskol u bijeljinskom SDS-u, Maksimović napušta stranku?

Na pomolu je raskol u bijeljinskom SDS-u. Udruženje “Uspješna Srpska” Zlatka Maksimovića prerasta u stranku, saznaje ATV. Nije tajna da je Maksimović od SDS-a očekivao kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine, a nakon što je stranka povjerenje ponovo ukazala Mići Mićići- o njegovom nezadovoljstvu sve glasnije se govori.

Da li je nova stranka izlazna karta iz SDSa, direktor bijeljinskog Doma zdravlja i poslanik u Narodnoj skupštini nije potvrdio, ali ni demantovao.

“Ne bih ništa komentarisao po tom pitanju jer sam čuo da ste prilog već napravili, hvala”, rekao je Zlatko Maksimović.

Za novu stranku čuo je i njegov oponent i predsjednik Gradskog odbora SDS-a u Bijeljini. Mićo Mićić tvrdi da stranku osnivaju bliski saradnici Zlatka Maksimovića i da će u rukovodstvu stranke biti čak i njegova supruga. S obzirom da na zvaničnom spisku nije našao njegovo ime, Mićić je Maksimoviću dao rok da se u narednih nekoliko dana izjasni o svom daljem političkom angažmanu.

“Mada ja mislim da je Zlatko Maksimović ozbiljan čovjek i visokopozicionirani političar i da neće praviti takav iskorak zato što bi to bilo političko samoubistvo”, rekao je predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mićo Mićić.

Da jedna od najjačih karika SDS-a u Bijeljini, koja je godinama uporište te stranke izlazi iz kluba, šuškalo se i u Narodnoj skupštini. Šef poslanika SDS-a Vukota Govedariva tvrdi da u njihovom klubu nema problema.

“Mi u Klubu sa gospodinom Maksimovićem kao i sa svim drugim poslanicima koji su članovi Kluba SDS-a smo i danas i juče od kako zasjeda Narodna skupština u stalnom dogovoru i nisAM primijetio da imamo nekih neurotičnih tačaka”, rekao je šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS Vukota Govedarica.

Zlatko Maksimović i Mićo Mićić sinonimi su za SDS u Bijeljini. Nema sumnje da bi se eventualnom kandidaturom Zlatka Maksimovića za gradonačelnika, SDS-ovo glasačko tijelo prepolovilo. U SNSD-u se tome i nadaju.

“Kad bi se mene pitalo ja bih zamolio SNSD da podrži Zatka Mkasimoviča, ali to je moje lično mišlejnje, stavovi stranke biće vjerovatno drugačiji”, rekao je poslanik SNSD-a u NSRS Milan Kovač.

Interesantno je da je za Maksimovićeve namjere prvi saznao predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik. Najužem rukovodstvu stranke muštuluk je uhvatio prije dva dana, kada je zasjedao izvršni komitet SNSD-a.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog