Vijesti

Vasiljević pisao patrijarhu: Oduzmite Dukiću ordenje!

Slobodan Vasiljević, čovjek koji mjesecima ukazuje na protivzakonite radnje prvog čovjeka kompanije "Boksit" iz Milića Rajka Dukića, poslao je otvoreno pismo Patrijarhu Srpske pravoslavne crkve gdinu Irineju, u kojem ga poziva da oduzme prethodno dodjeljenja odlikovanja predsjedniku "Boksita". Pismo prenosimo u cjelini:

Njegovoj Svetosti

Arhiepiskopu pećkom, Mitropolitu beogradsko-karlovačkom i

Patrijarhu srpskom

Gospodinu Irineju 

Vaša svetosti,

Obraćam Vam se kao građanin Republike Srpske u nadi da ćete pročitati moje pismo u kojem Vam želim iz najbolje namjere ukazati kako se "prljaju" najviša crkvena odlikovanja.

Dakle, radi se o sljedećem: Crkva je najvišim crkvenim odlikovanjima i to Ordenom Kralja Milutina i Ordenom Svetog Save odlikovala Rajka Dukića, predsjednika kompanije "Boksit" iz Milića. 

Duboko vjerujem da Crkva odlikuje časne i poštene ljude koji društvenim djelovanjem služe kao primjer na koji treba da se ugleda srpska omladina uzimajući sa posebnom pažnjom cinjenicu da su u pitanju ljudi koje je odlikovala upravo naša Crkva. Vaša Svetosti ukoliko sa sabraćom arhijerejima ispitate ko je Rajko Dukić, utvrdićete da je to ličnost sklona mobingu, nasilju, svakom obliku kriminala, bluda i nemorala, čovjek koji gospodari životom i smrću običnog čovjeka u opštini Milići. U pitanju je čovjek koji je naručivao ubistva, čovjek koji je do gubitka svijesti tukao trudnicu koja je trebala na svijet da donese jedan novi život, čovjek koji se iživljavao nad kćerkom poginulog borca Vojske Republike Srpske, čovjek koji je navodio maloljetna lica na blud i nemoral i kroz svoje razvratno ponašanje davao loš primjer svima kojima je trebao biti uzor.

Nažalost, ovo je samo jedan mali dio iz bogate kolekcije kriminalnih djela gospodina Rajka Dukića koja ću Vam poslati u prilog zajedno sa fotografijama i ljekarskim nalazima njegovih žrtava...

Vaša Svetosti, koje su to zasluge gospodina Dukića koje mogu obrisati sva njegova nečasna djela?! Stoga, imajući apsolutno povjerenje da sa Vama na tronu naša Sveta majka Crkva dobija i vraća mjesto koje joj pripada u društvu, poštujući Vaša djela očekujemo da ćete se oglasiti i oduzeti odlikovanja gospodina Rajka Dukića jer očigledno je da je do istih došao putem narodnih para i ko zna kako već i da je sve osim časno i odano čedo majke Crkve.

Sinovski odan, očekujem blagoslov arhijerejske desnice

Vaš u Hristu Gospodu

Slobodan Vasiljević

 

Autor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog