Vijesti

Inicijativa za ukidanjem bijelog hljeba

Poslanici Napredne Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske pokrenuće inicijativu za izmjenu zakonskih rješenja koja regulišu ostvarivanje prava na takozvani "bijeli hljeb" na svim nivoima i institucijama Srpske, izjavio je poslanik ove stranke Adam Šukalo.

Šukalo je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da će inicijativa o ukidanju "bijelog hljeba" biti već na sljedećoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Srpske u vidu glasanja o dnevnom redu, o čemu će i ostali poslanici imati priliku da se izjasne. 

On je istakao da se na bazi višemjesečne analize koju je Napredna Srpska radila pokazalo da "bijeli hljeb" niko nije dodirnuo u smislu njegovog ukidanja, već da se njegov oblik proširenja prava multiplicirao od lokalnih zajednica, preduzeća, agencija, pa sve do Vijeća naroda i Narodne skupštine Srpske. 

Šukalo, koji je predsjednik Napredne Srpske, naveo je da bi ukidanjem "bijelog hljeba" bile ostvarene višemilionske uštede, navodeći primjer da pravo na "bijeli hljeb" koristi 28 poslanika iz prethodnog saziva Narodne skupštine Srpske, za šta je potrebno izvdojiti više od 300.000 KM. 

Poslanik i potpredsjednik Napredne Srpske Goran Đorđić rekao je da je Institut za zaštitu intelektualnog vlasništva BiH donio rješenje kojim su zaštićeni logo i naziv stranke Napredna Srpska, kao i skraćenica SNS. 

On je naveo da su time konačno zaštićeni logo, naziv i skraćenica koje koristi Napredna Srpska i, prema ovom rješenju, jedina koja može da ih koristi.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog