Vijesti

Bogdanić: Svima ekspresno dajemo dozvole za apoteke

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske danas je saopštilo da „sve predmete razmatra u okviru zakonskih propisa i da kontinuirano radi na unapređenju rada i efikasnosti svih resora u okviru Ministarstva kako bi se ubrzale procedure i zaprimljeni predmeti rješavali u što kraćem roku“.

Reagujući na tekst objavljen na portalu CAPITAL.ba „Dodikove i Škrbićeve kćerke otvorile apoteku“ ministarstvo zdravlja piše da je u posljednjih pet mjeseci Resor za farmaciju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zaprimio 18 zahtjeva za izdavanje odobrenja za obavljanje apotekarske djelatnosti.

„Od toga, u 11 slučajeva, rješenje je izdato u roku od jednog dana od dana dostavljanja kompletne zahtjevom definisane i Zakonom propisane dokumentacije. U tri slučaja, za navedeni postupak, bilo je potrebno tri dana, u dva slučaja dva dana, jedno rješenje je izdato u roku od četiri dana i jedno u roku od osam dana“, navode u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite.

Ističu da je Komisija za utvrđivanje ispunjenosti uslova propisanih Zakonom o apotekarskoj djelatnosti trajno tijelo koje se ne imenuje posebno za rješavanje pojedinačnih zahtjeva, a o čijem formiranju je Ministarstvo donijelo rješenje u novembru 2015. godine. Prema navedenom rješenju Komisija je dužna da izvrši uvid u predmet, ocijeni dostavljene dokumente i dokaze i sačini preporuku kojom ministru predlaže donošenje rješenja u skladu sa Zakonom.

Brzina

Portal CAPITAL je danas objavio da je Republika Srpska bogatija za još jednu apoteku „Green Line“ koju su nedavno osnovale Gorica Dodik i Nina Škrbić kćerke predsjednika RS Milorada Dodika i bivšeg ministra zdravlja RS Ranka Škrbića.

U tekstu je navedeno da je za pohvalu izuzetno ekspeditivan rad resornog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite na ovom predmetu.

Naime, Notarski ugovor je sačinjen 12. februara (petak) i čak ako je isti dan predat u Vladu, rješenje je dobijeno ekspresno već poslije par dana.

Ministar Bogdanić je Rješenje za obavljanje apotekarske djelatnosti potpisao već 16. februara (utorak).

„Rješavajući po navedenom zahtjevu ovaj organ je imenovao stručnu komisiju koja je izvršila uvid u spis predmeta i konstatovala da su ispunjeni propisani opšti uslovi….“, navodi ministar Bogdanić u Rješenju.

Izvor: Capital
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog