Vijesti

Uvedena vanredna situacija u cijeloj Srbiji- kritično do utorka!

Iako se u većini poplavljenih područja voda povlači, sve nadležne službe su u pripravnosti. Održan je sastanak Republičkog štaba za vanredne situacije u zgradi Vlade Srbije, a potom i vanredna sjednica Vlade na kojoj je uvedena vanredna situacija u cijeloj Srbiji.

Odluka je donesena kao preventivna mjera kojom će se olakšati i ubrzati djelovanje svih organa Republike Srbije u zaštiti života i bezbjednosti građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava, saopšteno je iz Vlade. 

Vlada Srbije će svakodnevno imati sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije, kontinuirano pratiti situaciju na terenu i o tome obavještavati građane, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

 Sveukupnu situaciju otežava i migrantska kriza, pa će policiji u zaštiti granica, u danima koji su pred nama, pomagati i Vojska Srbije.

 Vlada Srbije apeluje na sve građane da poštuju odluke Vlade i učine sve kako bi se spriječile veće posljedice tokom kritičnog kišnog perioda koji Srbiju očekuje do utorka.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog