Vijesti

Hit: Načelnikov spisak "nezadovoljnih" radnika Savoksa

Nakon insistiranja radnika Kompanije "Savox" da im načelnik opštine Milići Momir Lazarević da spisak imena ko se od njih žalio na menadžment kompanije Savoks i koja je to, kako je naveo Lazarević, "većina radnika" , on im je ovaj papir uručio kao zvaničan dokument koji je i potpisao.

Pored toga što list papira na kojem su ispisana imena, blago rečeno ne priliči jednom zvaničnom dokumentu, redakcija Frontala ekskluzivno saznaje da niko na navedenom spisku nije radnik Savoksa! 

I ne samo to. Na Lazarevićevom spisku nalazi se i Milanka Pantić, osoba koja je zaposlena u kompaniji Boksit koja je u vlasništvu Rajka Dukića. Protiv iste se trenutno vodi disciplinski postupak zbog sumnjivog popisa na Boksitovoj pumpi u Karakaju.

Podsjećamo, radnici firme Savoks d.o.o., juče su blokirali zgradu opštine Milići. Razlog blokade se ogleda u činjenici što je načelnik opštine  uputio Zahtjev za kontrolu firme Savoks Upravi za indirektno oporezivanje BiH i Poreskoj upravi Republike Srpske. Razlog za kontrolu je navodno neprijavljivanje radnika i plaćanje poreza i doprinosa na najnižu cijenu rada (370 KM).

Autor: Stefan Blagić

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog