Vijesti

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković krao struju?

Srebrenička policija podnijela je izvještaj Okružnom tužilaštvu u Bijeljini protiv načelnika ove opštine Ćamila Durakovića zbog osnovane sumnje da je duže vrijeme krao struju!

Durakovića sumnjiče da je svojeručno izvršio određene tehničke “korekcije” na električnom brojilu u svojoj porodičnoj kući u Srebrenici, te da je na taj način nadležnu „Elektrodistribuciju” u Bratuncu oštetio za najmanje 7.000 maraka, piše Pressrs.

Durakovićev “ručni rad” otkriven je kada je radnik „Elektrodistribucije” vršio redovno očitavanje električnog brojila u njegovoj kući. Električar je tada ustanovio da je na brojilu urađen takozvani bajpas, odnosno da su električne žice prespojene tako da brojilo uopšte ne očitava potrošnju struje kotla koji obezbjeđuje grijanje u porodičnoj kući načelnika Srebrenice. Zaprepašćeni radnik je o svom otkriću odmah obavijestio policiju u Srebrenici, s obzirom na to da se ilegalne prepravke na električnom brojilu tretiraju kao krivično djelo krađe električne energije – otkrivaju izvori Pressa.

Detaljna kontrola

Isti izvori dodaju da je nakon policijskog uviđaja, koji je potvrdio krađu struje u Durakovićevom domaćinstvu, supruga načelnika opštine “kao bez duše” otrčala do srebreničke pošte i na račun “Elektrodistribucije” u Bratuncu uplatila 500 KM.

Uplaćena svota predstavlja samo mali dio štete koja je načinjena dugotrajnom krađom struje u toj kući. Prvi rezultati istrage govore da dug koji načelnik Srebrenice treba da namiri nadležnoj elektrodistribuciji iznosi najmanje 7.000 maraka! Stručnjaci iz „Elektrodistribucije” ovih dana trebalo bi da sprovedu detaljnu kontrolu Durakovićevog električnog brojila, utvrde da li je krađa struje na kotlu za grijanje bila i jedina, a zatim da procijene konačni iznos pričinjene štete – objašnjavaju izvori Pressa.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina je potvrđeno da su pripadnici Policijske stanice u Srebrenici imali intervenciju na porodičnom imanju načelnika te opštine Ćamila Durakovića.

Po prijavi radnika „Elektrodistribucije” pripadnici policije su prisustvovali očitavanju električnog brojila u kući načelnika Srebrenice. Poslije uviđaja policija je napravila zapisnik o tom događaju, a o svemu je obaviješteno nadležno tužilaštvo – saopštavaju iz CJB Bijeljina.

“Lokalni pokvarenjaci”

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković je potvrdio da mu je u dvorištu boravila policija zbog prijave da krade struju preko prepravljenog električnog brojila. Međutim, on tvrdi da su mu ovaj skandal namjestili “lokalni pokvarenjaci”, piše Pressrs.

Ni ja niti moj otac, na kome se vodi naša porodična kuća, nismo električari i nemamo pojma kako se radi to za što nas optužuju! Jasno je da je ovdje riječ o nedjelu lokalnih pokvarenjaka, koji na ovaj način pokušavaju da me diskredituju i prikažu me kao kradljivca. Ne isključujem ni mogućnost da su prepravke na brojilu, po nečijem nalogu, uradili pojedinci iz „Elektrodistribucije” – kaže Duraković, prenosi Pressrs.

Nije rijetkost


U “Elektrodistribuciji” u Bratuncu, čiji su radnici otkrili krađu struje u porodičnoj kući načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića, su o ovom događaju osim policije, obavijestili i svoju centralu u Bijeljini.

Kada je riječ o ovakvim krivičnim djelima dužni smo da obavijestimo policiju i naše pretpostavljene u bijeljinskoj elektrodistribuciji. Nažalost, slučajevi poput ovog nisu rijetki – kažu u ovom preduzeću.

Izvor: ATV 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog