Vijesti

Novi slogan SNSD-a: Banjaluka- dobro mjesto za dobre ljude

Prije početka Gradske konferencije SNSD-a Dodik je poručio da očekuje da će stranka u Banjaluci ostvariti jedan od najzapaženijih rezultata u posljednje vrijeme.

“Gradska organizacija je izvršila potpunu konsolidaciju, organizaciono se stabilizovala i konceptualno krenula u političku borbu i pripreme za ove izbore. Sve aktivnosti u Gradskoj organizaciji su posvećene pripremama za izbore i koncipiranju Banjaluke kao centra, ne samo sa stanovišta naše pažnje u narednih godinu ili dvije, već dugoročno, jer Banjaluka to zaslužuje od SNSD-a kao vladajuće političke partije”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Igor Radojičić istakao je da je cilj današnje Konferencije da usvoji odluku o unutrašnjoj organizaciji, usklađenu sa novim Statutom, koji je usvojen prošle godine na saboru stranke u Istočnom Sarajevu.

“Ukida se Izvršni odbor, a uvodi Predsjedništvo stranke, Aktiv penzionera i još neki sitniji odbori. Planiramo da usvojimo programski ili konceptualni dokument `Banjaluka dobro mjesto za dobre ljude`, koji nije izborna platforma, već konceptualni dokument u kome govorimo o našem viđenju Banjaluke u jednom dugoročnom periodu”, istakao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, dokument govori o onome što treba da predstavlja Banjaluka kao evropski regionalni, kulturni, obrazovni, naučni, zdravstveni i svaki drugi centar.

Radojičić je napomenuo da današnjoj Konferenciji prisustvuje gotovo kompletno rukovodstvo stranke.

On je dodao da je unutar stranke otvoren proces kandidovanja za gradonačelnika Banjaluke i odbornike u Skupštini Grada, koji će trajati do 1. aprila, do kada svi mjesni odbori, organizacije mladih, žena, penzionera, savjeti stranke, oko 250 organizacionih jedinica imaju pravo predlaganja.

“Najkasnije u maju ćemo sumirati podatke i na osnovu toga ćemo odlučivati i kad je u pitanju kandidat za gradonačelnika i kandidati za odbornike. Želimo postići apsolutnu saglasnost Gradske organizacije oko kandidata, saglasnost sa rukovodstvom partije i sa našim koalicionim partnerima u Banjaluci, sa kojima nastavljamo saradnju”, zaključio je Radojičić.

Na ovom skupu u Banskom dvoru prezentovan je i novi slogan SNSD-a koji glasi Banjaluka – dobro mjesto za dobre ljude.

Izvor: ATV 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog